SF Grei

Elektroniske kamprapporter

Elektroniske kamprapporter

 

Fra det året lagene går inn i ungdomsfotballen (13 år) skal det til alle kamper benyttes elektronisk kamprapport, såfremt det er kretsdommer som er satt opp. I praksis betyr dette at kravet om elektronisk kamprapport ikke gjelder for 13-19 år (7er), men disse skal minimum legge inn sin kamptropp i FIKS før alle serie- og cupkamper, selv om rapporten ikke skrives ut og leveres til dommer.

Alle lagets/årgangens spillere må i forkant av seriestart være lagt inn i FIKS (Fotballens Informasjons- og kommunikasjonssystem) av klubbens FIKS-ansvarlige. Dersom det er spillere dere ikke finner i FIKS men som skulle vært mulig å finne må dere ta kontakt. Disse spillerne kan ikke spille offisielle kamper (serie- og cup) før dette er ordnet.

I Grei Fotball skal alle lag fra 13 år og oppover (fra 12 år ved påmeldte lag ett år opp) utnevnte minst én FIKS-ansvarlig for laget. Vedkommende er ansvarlig for å fylle ut kamprapport i forkant av alle kamper, med navn på spillerne og draktnummer. Ta kontakt dersom du skal være lagets FIKS-asnavrlige og ikke har fått brukernavn/passord til FIKS.

Kamprapporter må fylles ut senest tre timer før kampstart, og den som er ansvarlig for dette må også ha tilgang til datamaskin og printer. Til alle hjemmekamper skrives kamprapporter ut og tas med til den aktuelle kampen, men dette skal alltid gjøres etter at "endringsvinduet" er stengt tre timer før kampstart. Dette for at motstander skal ha fått mulighet til å legge inn sin kamptropp like før det stenger. Rapporter som ikke er fylt ut i FIKS kan fylles ut for hånd før kampstart.

Dommeren laster opp kamprapport etter kampen, mens hjemmelag er ansvarlig for rapporter av resultatet. Dette gjøres i FIKS, eller aller lettest i appen "MinFotball" - den er gratis. Forsinkelse på innmelding av resultat over 24 timer etter kamp kan medføre bøter fra kretsen, disse bøtene må det aktuelle laget betale i sin helhet. Grei Fotball ønsker derfor at alle lag innfører rutiner for innsendelse av resultat samme dag/kveld som kampen spilles.

Ta kontakt med klubbens FIKS/Overgangsansvarlig: Tor Arne Storebø eller ta kontakt med Sondre Moripen for hjelp og veiledning.

 

Videre brukerveiledning gis i introduksjonsmøtet med FIKS-ansvarlig hver vår, der nye lag i ungdomsfotballen deltar. 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift