Rekruttlaget sikret opprykk!

Etter flere år uten rekruttlag på seniornivå, startet vi i 2016 opp et lag i 8. divisjon for herrer. Etter en positiv oppstartsesong, kronet laget denne uka en strålende andresesong med avdelingsseier og opprykk til 7. divisjon. Les mer for trener Tom Brusveens referat fra kampen og tanker om sesongen.

Før sesongens siste seriekamp på Marienlyst var det klart at laget trengte 1 poeng mot Frigg 4 for å bli seriemester.

Laget blir enige om å være offensive fra start. Vi dominerer fra start og produserer sjanser på løpende bånd uten å klare omsette dominansen i tellende resultat.

Det er ikke før årets storsignering fra Hadeland - Geir Kjellum - kommer innpå, at vi klarer sette ballen i mål etter ett av våre mange fine angrep.

Vi går til pause på 1-0 og konstaterer at vi har god kontroll på kampen.

I 2.omgang blir forskjellen på lagene bare tydeligere og tydeligere. Og det er fullt fortjent når Stian L. Sigvartsen setter 2-0 etter fint forarbeid av Armin Penava. Stian belønnes selvfølgelig for sin gode innsats med å bli byttet ut til fordel for lagets sjefsbohem Sam Ashtiani.

Sam sitt innhopp motiverer tydeligvis Ibrahim Alabay som plutselig får troen på at han faktisk evner å føre ball. Det er etter en slik lang føring, forøvrig helt uten temposkifte, vi tror han har gjort 3-0. Vi forstår dog på kampens dommer at Sam har gjort hva han kan for å stjele målet på streken og vi avvinkes derfor for offside.

3-0 kommer istedenfor etter at Patrick Olsen har tatt sesongens eneste offensive løp fra backen, innlegget hans ender med at en Frigg spiller setter ballen i eget mål.

Sam fortsetter i sin iver etter mål å plage forsvaret til Frigg. Og det er etter et silkemykt mottak han blir lagt i bakken og skaffer laget straffe. Sam plukker selvfølgelig opp ballen for å ta straffen selv. Mannen med lagets mest imponerende manke prøver sette straffen taktisk midt i mål. Dessverre er keepern med 2 stambein enda klokere så han redder.

Vi fortsetter presset og bytter også inn Anders Viksløkken som briljerer med sine flikker og finesser. Etter stadig overbefolkning av siste tredjedel klarer endelig Rune Alexander å sette inn lagets 4. mål. Et sleivtreff er vi på sidelinja overbevist om ettersom erfaring tilsier at ballen går midt på keeper når han treffer rent på ball. 4-0

Kampen siste skåring kommer etter at hovmester Markus Hellumsand viser at det går an å finte også uten følelse i anklene. Han blir felt og ny straffe tildeles. Vår Jan Koller kopi, nå med kapteinsbindet på armen, Anders Viksløkken tar ansvar. Han kjører nesten samma taktikk som Sam, men denne gangen får keeper bare slått ballen videre opp i nettaket.

Kampen ender 5-0 og setter et verdig punktum for en strålende sesong.

Vi vinner serien med 43 poeng på 16 spilte kamper hvorav 14 er vunnet, 1 er endt uavgjort og 1 tap.  8-0-0 hjemme og 6-1-1 borte med samlet målprotokoll 55 -18.

Vi nevner også at tapet selvfølgelig kom i den ene kampen hvor A-lagets assistent Rune Sundborg deltok og kampleder dessverre var forhindret fra å delta....

Det som gleder referenten og kampleder mest med sesongen er likevel ikke serieseier og opprykk. Det er det unike samholdet i denne gruppa som er essensen. Det er den som gjør at troppen teller rundt 25 mann og medfører at kamptroppen nesten alltid har vært full med 18 mann. Det er den indre gleden,motivasjonen og alle utøvernes unike bidrag som drar dette laget opp og frem.

Nå venter KM-sluttspill hvor vi skal nyte sesongens siste fotballøyeblikk før laget avslutter sesongen med en velfortjent fest.

Møt opp på Ekeberg 22. oktober kl. 20.00 for å se semifinale i KM mot Ready 3. Vinner våre utvalgte denne kampen spilles finalen siste søndag i oktober.

Takk til alle spillere, supportere og bidragsytere rundt laget.

Og vel møtt til våre kamper i 7.divisjon neste år.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift